Goedemorgen! Zuster op sloffen, stop met reclame maken, stakingen België

Goedemorgen! Het is maandag 20 juni en dit is het nieuws uit de provincie.
zuster in nachtkleding
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Rond half negen 's avonds komt ze binnen. Een grote shopper in de hand met daarin een zachte kamerjas en sloffen. Belangrijke spullen voor de van oorsprong Spaanse Guadalupe Kole uit Middelburg. Ze merkt dat als ze de zachte kamerjas en sloffen aantrekt haar nachtdienst in het verpleeghuis rustiger verloopt. Hoe dat komt, lees je hier.
Huizenmarkt
De partij vindt de reclames niet gepast vanwege de woningcrisis © Omroep Zeeland
De PvdA in Hulst wil dat de gemeente stopt met reclame maken in Vlaanderen om in Hulst te komen wonen. De partij vindt de reclamecampagne niet gepast omdat jongeren en starters met moeite een woning kunnen vinden. De partij vindt dat de gemeente het deze groep niet lastiger moet maken door Vlamingen te verleiden in Zeeuws-Vlaanderen te komen wonen.
De Lijn
Een De Lijn-bus © Vitaly Volkov
Wie vandaag van het openbaar vervoer in België gebruik wil maken moet rekening houden met vertragingen en uitval van treinen en bussen, daarvoor waarschuwen de busmaatschappij De Lijn en spoorbedrijf NMBS. Vliegveld Zaventem heeft alle vertrekkende vluchten geannuleerd. De luchthaven heeft dit besloten omdat het vreesde voor chaos, omdat een groot deel van de beveiligers het werk vandaag neerlegt.
Vandaag hebben de vakbonden in België uitgeroepen tot landelijke actiedag. In Brussel is ook een grote manifestatie voor andere meer koopkracht.
Zanddijk
Zanddijk © Omroep Zeeland
Vanmiddag ligt de provincie de plannen toe voor de Zanddijk toe. De dijk tussen de A58 en Yerseke is te smal en te kronkelig voor de vele vrachtwagen die vanaf industrieterreinen bij Yerseke naar de snelweg moeten. De provincie heeft verschillende scenario's gepresenteerd hoe het de veiligheid van de weg wil verbeteren. Er is gekeken naar het aanleggen van een nieuwe rondweg, maar dat werd te duur geacht. Nu wil de provincie de huidige dijk verbreden.
Strandopgang Vrouwenpolder
Strandopgang bij Vrouwenpolder © Uwe Lüttich

Het weer

De zon laat zich vandaag regelmatig zien en wisselt af met bewolking. Bij maximaal 17 tot 21 graden is het vrij koel. Er staat een matige tot krachtige noordoostenwind.