Lees terug: Zo trokken honderden Zeeuwse boeren naar Stroe voor het stikstofprotest

Honderden Zeeuwse boeren zaten vandaag uren op de trekker om mee te doen aan het protest tegen het nieuwe stikstofbeleid in Stroe. In alle vroegte zijn de boeren vertrokken, een groot deel met de tractor. Rond 13.00 uur kwamen de boeren aan, en rond de klok van half 4 was de manifestatie voorbij. Lees hieronder in ons liveblog hoe de dag verliep.
Het liveblog verschijnt hieronder, het laden kan even duren.
Gemeente Kapelle heeft zich gisteravond uitgesproken tegen het nieuwe stikstofbeleid. De raadspartijen in Kapelle vrezen grote, nadelige gevolgen voor het platteland: "De sociaaleconomische gevolgen zijn desastreus, ook heeft de boerensector geen toekomstperspectief meer", zo luidde de Kapelse verklaring.
De provincie sprak zich al eerder uit tegen de stikstofplannen van het kabinet. De vergaande plannen van het kabinet - waarbij de stikstofuitstoot op sommige plekken met 95 procent moet verminderen - zijn in deze vorm niet uitvoerbaar, staat in de brief aan Provinciale Staten. "Wederkerigheid, haalbaarheid en realiseerbaarheid blijven daarbij voor ons voorwaarden voor het kunnen invullen van deze opgave."