Comeback brengt Kerkhove in finale kwalificatie Wimbledon

Nog één overwinning heeft tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove nodig om zich voor de derde keer te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. De speelster uit Zierikzee leek vandaag in de tweede kwalificatieronde te verliezen van de Spaanse Lázaro García, maar ze had een formidabele comeback in huis. In de derde set draaide ze een 4-1 achterstand nog om: 7-5 2-6 6-4.
Lesley Pattinama-Kerkhove in actie
Lesley Pattinama-Kerkhove in actie op het gras © Orange Pictures
In de eerste set verloor Pattinama-Kerkhove als eerste haar service en nam de Spaanse Lázaro García een 4-1 voorsprong. Toch herstelde de Zierikzeese zich door bij 2-4 en 5-5 zelf twee keer te breken. De eerste set trok ze daarna met 7-5 naar haar toe. In de tweede set wist de Spaanse opnieuw voor de eerste break te zorgen. Bij 2-3 wist Pattinama-Kerkhove haar eigen service niet te behouden en daarna gaf Lázaro García niks meer weg en won ze de set met 2-6.

Comeback

In de beslissende derde set was net als in de vorige twee sets opnieuw de eerste break voor Lázaro García. De Spaanse leek bij een 4-1 voorsprong op weg naar de overwinning, maar de 30-jarige Zeeuwse had een mooie comeback in huis. Ze won vijf games op rij en is zo nog één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi.

Vierde Grand Slam?

In 2017 plaatste Pattinama-Kerkhove zich bij de US Open voor het eerst voor het hoofdtoernooi van een Grand Slam, maar op Wimbledon is ze het meest succesvol. In 2019 haalde Pattinama-Kerkhove voor het eerst het hoofdtoernooi in Londen, toen werd ze uitgeschakeld in de eerste ronde. Vorig jaar ging ze opnieuw naar het hoofdtoernooi en werd ze in de tweede ronde van het hoofdtoernooi verslagen. Nu kan ze zich dus voor de derde keer gaan plaatsen. Haar tegenstander in de finale van de kwalificatie is nog niet bekend.