Goes wijst nieuwe opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen aan

De gemeente Goes heeft twee nieuwe locaties op het oog voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om woningcomplexen aan de Pijntorenstraat en de Zonnebloemstraat. De gemeente wil er tijdelijk Oekraïense gezinnen huisvesten.
woonkamer Marnixflat
Opvang in de Marnixflat in Goes © Omroep Zeeland
Die nieuwe locaties zijn nodig, omdat de Marnixflat waar tot nu toe zo'n zeventig Oekraïense vluchtelingen konden worden opgevangen per 1 september sluit. Goes streeft naar opvangmogelijkheden voor zo'n tweehonderd Oekraïners. En dus moest er nieuwe ruimte gevonden worden. De twee complexen die nu zijn aangewezen, werden eerder al gebruikt voor de opvang van arbeidsmigranten.
Het rijk betaalt
De gemeente heeft haast, want de twee locaties moeten eerst nog verbouwd worden. En daar is dus nog goed twee maanden de tijd voor. Het rijk heeft toegezegd om de kosten voor de verbouwing ('transitiekosten' wordt dat genoemd) voor zijn rekening te nemen. Ook de huur van de panden en andere dagelijkse kosten worden betaald uit een nationale pot. De gemeente krijgt daarvoor zevenhonderd euro per week per Oekraïense vluchteling.
Inloopavond omwonenden
Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de stand van zaken. Binnenkort zal er een informatieavond gehouden worden, waar buurtbewoners terecht kunnen met vragen en opmerkingen.
De bijdrage is van Streekomroep De Bevelanden