Van Anrooij: 'Ik hoorde bij het podium pas dat ik er niet op mocht'

Shirin van Anrooij liep na haar knappe tweede plaats bij het NK tijdrijden in Emmen nietsvermoedend naar het podium om haar zilveren medaille op te halen. Maar daar aangekomen kreeg ze te horen dat ze het podium niet op mocht. Van Anrooij was de beste belofterenster bij het NK en daardoor verviel haar zilveren medaille bij de elite.
Shirin van Anrooij
Shirin van Anrooij werd tweede bij het NK, maar krijgt geen zilver © ANP
Shirin van Anrooij legt uit waarom ze geen zilver kreeg
"Heel apart", zegt Van Anrooij. "Ik kwam bij het podium aan, maar ik mocht er niet op. En toen zag ik dat er nog twee van Jumbo-Visma stonden te wachten. Dus ik vroeg wat er aan de hand was. Toen hoorde ik dat ik geen zilver kreeg en alleen op het beloftenpodium mocht", kijkt ze verbaasd terug. Van Anrooij wist niet dat dit de regel was. "Ze hebben voor het eerst ooit een beloftentitel en daarbij is besloten dat de beloften niet op het podium van de elite mogen. Ik heb nog gevraagd bij de KNWU in de bus, waarom ik geen zilver bij de elite kreeg, maar er was geen discussie mogelijk. Niemand was het er eigenlijk mee eens, maar ze deden er niets aan."

Toch heel tevreden

Ondanks dat ze niet met zilver naar huis kan, is Van Anrooij toch heel blij met haar prestatie. "Ik ben heel tevreden en dit verandert niets aan mijn prestatie. Ik heb nog steeds dezelfde tijd en dezelfde uitslag. Het ging heel goed. En ik krijg ook een rood-wit-blauwe kampioenstrui. Daar ben ik ook heel blij mee."

Blunder met medaille

Haar gouden medaille bij de beloften heeft Van Anrooij nu ook nog niet. "Die waren ze vergeten, dus die sturen ze later nog op naar huis."