Ik heb nog zo gezegd... het ZK bommetje in Sas van Gent

Je knie optrekken, een beetje achterover leunen en dan een beetje mazzel hebben. Dat is volgens deelnemers van het Zeeuws Kampioenschap Bommetje in Sas van Gent het geheim. Iedereen kon vanavond meedoen en meedingen naar de officieuze titel.
Ik heb nog zo gezegd... het ZK bommetje in Sas
Want het ZK wordt al jaren georganiseerd door zwemclub De Bruinvis. De vereniging die dit jaar de 90 jaar aantikt, heeft het al lang op het programma tijdens de jaarlijkse Zwem4Daagse. Maar de vooral jonge deelnemers zijn bloedfanatiek om die spetters zo hoog mogelijk te laten plonsen.
De twee koppige jury op de uitkijktoren oordeelt bij iedere sprong hoe hoog het komt. Een gekleurde paal pal naast het zwembad helpt daarbij. Iedere meter wordt aangegeven met een andere kleur, waardoor het voor het jury duo goed te zien is, hoe hoog de spetters komen.

Beetje geluk is nodig

De deelnemende jeugd uit vooral België doet spontaan mee aan het kampioenschap. Voor 40 cent mocht iedereen een poging wagen. Het geld gaat naar het goede doel. Dat is de Maarten van der Weijden Foundation.
Wie de uiteindelijke winnaar is van het kampioenschap, wordt donderdag bekend gemaakt tijdens de huldiging.
ZK Bommetje
Knieën intrekken en een beetje achterover leunen is het geheim van een goed bommetje. © Omroep Zeeland
Hoe berekent de jury de hoogte tijdens het ZK Bommetje?