Goedemorgen! Zuster op sloffen gaat viral, voetbalseizoen nu echt voorbij en... bommetje!

Goedemorgen! Het is vandaag donderdag 23 juni en het belooft een heerlijke zonnige dag te worden. Laten we die dag dan ook maar beginnen met een lekker feelgoodverhaal. En dat kan, want nachtzuster Guadalupe Kole uit Middelburg kreeg al duizenden positieve reacties nadat ze begin deze week haar verhaal vertelde bij Omroep Zeeland en viral ging. Ze geniet er met volle teugen van. En ook in Nieuwerkerk blije gezichten, want SKNWK is als laatste Zeeuwse voetbalclub dit seizoen gepromoveerd.
Guadalupe trekt voor haar werk een duster en sloffen aan
Guadalupe trekt voor haar werk een duster en sloffen aan © Omroep Zeeland
Guadalupe werkt tijdens haar nachtdiensten in een duster en op sloffen, omdat ze merkte dat ouderen met dementie daar rustiger van worden, En haar aanpak viel op. Haar video op Facebook is al miljoenen keren bekeken en leverde duizenden reacties op. Die reacties heeft Guadalupe stuk voor stuk gelezen en soms ook beantwoord. En wij gingen daarom nog een keer langs bij deze van oorsprong Spaanse zuster met het hart op de juiste plaats. "Niet alle helden dragen een cape, sommigen dragen een badjas", schreef iemand aan Guadalupe. En daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten.
ZK Bommetje
Knieën intrekken en een beetje achterover leunen is het geheim van een goed bommetje. © Omroep Zeeland
In Sas van Gent is het Zeeuws Kampioenschap Bommetje gehouden. Je knie optrekken, een beetje achterover leunen en dan mazzel hebben, zijn de belangrijkste voorwaarden om een knaller in het zwembad te produceren. Voor 40 cent mocht iedereen een poging wagen. Het geld gaat naar het goede doel: de Maarten van der Weijden Foundation. En de winnaar? Die wordt vandaag bekendgemaakt.
SKNWK
SKNWK is gepromoveerd door de allerlaatste wedstrijd van dit voetbalseizoen te winnen © Website SKNWK
In Colijnsplaat werd gisteravond de allerlaatste wedstrijd van het voetbalseizoen gespeeld. SKNWK uit Nieuwerkerk en Wolfaartsdijk mochten onderling uitmaken wie en zou promoveren naar de 3e klasse. En SKNWK won met 1-0. Stefan Vermeer was de gevierde man, want hij scoorde met zijn hoofd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zonnige donderdag

Het wordt een warme en vrij zonnige dag met temperaturen van 26 tot 29 graden. Toch zijn er ook wolkenvelden en vanmiddag en vanavond komen er verspreid enkele buien. Daarbij is er kans op onweer. Eerst is er een zwakke tot matige zuidoostenwind, maar de wind wordt later veranderlijk. Vannacht valt er lokaal wat regen.
Morgen neemt de kans op buien landinwaarts toe, aan zee zijn er dan de meeste opklaringen. Het is morgen een stuk koeler met 22 à 23 graden.