Aanhangwagen bierkoerier beklad uit onbegrip over parkeerplaats in de buurt van scholen

Een reclame voor een drankhandel Het Blije Kratje in de buurt van twee middelbare scholen in Vlissingen viel niet bij iedereen in goede aarde, werd vanochtend duidelijk. Iemand is met rode en witte verf op de aanhangwagen afgestapt en heeft ervoor gezorgd dat de naam van de drankhandelaar is uitgewist. In plaats daarvan staat er nu Nix. 18.
Aanhanger drankhandel overschilderd
Aanhanger drankhandel overschilderd © Andrea Op't Hof
De aanhangwagen stond netjes in een parkeervak, maar wel precies tussen twee middelbare scholen. Een plek waar verschillende minderjarige scholieren langsfietsen. "Storend vond ik, niet verantwoord en volgens mij per wet verboden", meldt iemand die de actie wel kan waarderen. "Iemand heeft hetzelfde gedacht en vanmorgen was het doek overgeschilderd."

Drankhandelaar eerder boos opgebeld

Theo Stoke van Het Blije Kratje was aan het begin van de middag nog niet op de hoogte van de bekladding. Hij zegt eerder door een mevrouw gebeld te zijn die boos was dat Stoke uitgerekend op die plek zijn kar had gezet.
Stoke zegt dat hij dat niet doelbewust heeft gedaan. "Ik was onderweg naar Koudekerke en toen ging mijn aanhangwagen kapot, er was iets afgebroken." Hij koos er uiteindelijk voor om zijn reclamekar op een parkeerplaats in de buurt te stallen. Hij heeft nog wel uitgerekend of de reclame-uiting niet te dicht bij de scholen te zien was. "De aanhangwagen staat buiten een straal van 200 meter van de scholen."
De drankhandelaar was al van plan zijn aanhangwagen vandaag weg te halen. Stoke zegt een nieuw doek aan te schaffen en verder geen stappen te ondernemen.