PostNL: Problemen 's-Heer Arendskerke veroorzaakt door personeelstekort

De problemen van de postbezorging in 's-Heer Arendskerke worden veroorzaakt door onderbezetting. Dat zegt PostNL in een reactie op de klachten van bewoners, die al maanden problemen hebben met de post. Volgens woordvoerder Annemieke Herberigs wordt er druk gezocht naar nieuw personeel, maar is dat moeilijk in Zeeland.
POST NL
De problemen worden veroorzaakt door personeelstekort (archieffoto) © ANP
Met de huidige bezorger zijn gesprekken gestart om de postbezorging beter te laten verlopen. Ook roept PostNL mensen op die bezorger willen worden te solliciteren. "We vinden het echt heel vervelend voor de bewoners en beloven spoedig beterschap," zegt woordvoerder Herberigs. Op de site van Post NL staat een vacature voor een postbezorger in 's-Heer Arendskerke sinds november 2020.

Te laat, op het verkeerde adres en soms helemaal niet

Paula Bonefaas is een van de inwoners die al langere tijd problemen heeft met de bezorging van de post. Het komt te laat, op het verkeerde adres en soms helemaal niet. Nog niet zo lang geleden zat er in haar bus een brief met daarop vetgedrukt: bewindvoering. "Eerst schrik je je te pletter. Maar dan bekijk je het adres en blijkt die niet voor ons te zijn, maar voor iemand anders. Hoe zou die zich voelen dat ik dat weet?"
Postchaos in 's-Heer Arendskerke
Paula Bonefaas heeft regelmatig problemen met de post © Omroep Zeeland
Het probleem is ook door de landelijke politiek opgepakt. Joba van den Berg en Inge van Dijk (beiden CDA) stelden vandaag vragen aan de minister van Economische Zaken en Klimaat. Ze willen weten hoe de problemen zijn ontstaan en wijzen de minister erop dat postbezorging overal in Nederland op orde dient te zijn.
Beluister hier de verklaring van PostNL
's-Heer Arendskerke staat niet op zichzelf, want ook in Kattendijke waren er lange tijd problemen met de post. Ook toen stelde het CDA Kamervragen over het postdebacle. PostNL heeft toen excuses aangeboden aan Kattendijke. Uiteindelijk zijn de problemen opgelost door een nieuwe postbezorger.
Volgens Post NL is er geen zicht op dat andere regio's ook problemen kunnen ondervinden bij de bezorging van de post.