Net geen nieuw Zeeuws uurrecord: Monique Verschuure komt 65 meter tekort

Het is hardloopster Monique Verschuure uit Yerseke niet gelukt om een nieuw Zeeuws uurrecord te vestigen. Verschuure rende in één uur 15,039 kilometer. Om het oude record te verbreken moest ze in die tijd 65 meter verder komen.
'Iedereen kwam me al feliciteren...'
De hardloopster uit Yerseke deed haar recordpoging bij de wedstrijd 'Het Uur van Goes', georganiseerd door haar eigen atletiekvereniging, AV'56. Op de natte baan in Goes rende ze voor wat ze waard was, maar het oude record van 15,1 kilometer uit 1989 van Hannie de Jager blijft dus overeind.

Niet vaak toegepast

Dat het 33 jaar moest duren voor iemand ook maar in de buurt komt van dat oude record, heeft alles te maken met het feit dat deze racevorm niet vaak toegepast wordt: een uur lang lopen en dan kijken hoe ver iemand is gekomen. Meestal staat de afstand vast en is het de tijd die onderling verschilt. Het Uur van Goes is de eerste wedstrijd in die categorie die in Zeeland gehouden wordt sinds een paar decennia.
Monique Verschuure tijdens haar recordpoging op de baan in Goes
Monique Verschuure tijdens haar recordpoging op de baan in Goes © Omroep Zeeland
Zelfs als het wel gelukt was, zou het overigens geen Nederlands record of wereldrecord zijn. Die eer gaat vooralsnog naar de Nederlands olympisch kampioene Sifan Hassan. Zij wist binnen één uur 18,9 kilometer af te leggen.