Goedemorgen! Kamerleden op bezoek, brandstichting en Havendagen Terneuzen

Goedemorgen, het is de start van een nieuwe week, de laatste van de maand juni.
In de Tweede Kamer zitten drie Zeeuwse Kamerleden en die gaan vandaag in gesprek met het dagelijks provinciebestuur. De onderwerpen die op tafel liggen zijn kerncentrales, PFAS in de Westerschelde en de uitvoering van het compensatiepakket voor de marinierskazerne. Actuele thema's voor Zeeland dus.
In Sas van Gent zijn bij werkzaamheden aan het riool oude stadsmuren ontdekt.
In Sas van Gent zijn bij werkzaamheden aan het riool oude stadsmuren ontdekt © Heemkundige Kring Sas van Gent
In Sas van Gent is bij werkzaamheden aan het riool een vondst gedaan. Volgens de Heemkundige Kring Sas van Gent zijn oude stadsmuren ontdekt. Die muren zouden dateren uit 1644 en zijn bij de werkzaamheden ontdekt. Ze zouden ooit bij de vesting van Sas van Gent hebben gehoord.

Brandstichting in Goes

De politie heeft afgelopen weekend een 21-jarige man uit Goes aangehouden op verdenking van brandstichting op een bouwterrein bij een woonzorgcentrum in Goes. De man heeft mogelijk nog branden gesticht. De brand was afgelopen donderdag op vrijdag. Een buurtonderzoek leidde tot de 21-jarige man uit Goes. De man zit vast. De politie onderzoekt of de verdachte meer branden heeft gesticht in Goes.

Geslaagde Havendagen

De veertigste editie van de Havendagen in Terneuzen zit er weer op. De organisatie blikt terug op een geslaagde editie met een braderie, roeiwedstrijd en een vuurwerkshow. Het is tevens het laatste jaar onder het voorzitterschap van Johan Martin.
Havendagen Terneuzen zijn geslaagd
Havendagen Terneuzen zijn geslaagd © Havendagen Terneuzen

Het weer

Er zijn vanochtend flink wat wolkenvelden. In de loop van de ochtend is er kans op een paar lokale buien. Ook vanmiddag is er kans op wat regen, maar later komen er meer opklaringen. Vanavond is het droog en vrij zonnig. Het wordt 21 à 22 graden en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vannacht is het helder en morgen is het overwegend zonnig. Er is dan een matige zuidenwind en het wordt 's middags 23 à 24 graden. Woensdag is er veel zon en komt er nog 1 of 2 graden bij.
Een oranjezandoogje gekiekt
Een oranjezandoogje gekiekt © Arjan van Lomwel, Goes