Nations Cup-winst voor Van Liere en Zweistra op CHIO Rotterdam

Dinja van Liere en Thamar Zweistra hebben met de Nederlandse equipe de Nations Cup op CHIO Rotterdam gewonnen. De dressuuramazones uit respectievelijk Kapelle en Schore presteerden beide uitstekend. Nadat Van Liere de Grand Prix Special op haar naam schreef, wist Zweistra beslag te leggen op de derde plek tijdens de Kür op Muziek.
Zweistra met Ich Weiss in de arena - archieffoto
Zweistra met Ich Weiss in de arena - archieffoto © ANP
In de middagsessie had Van Liere met Hermès Nederland al aan de leiding gebracht van het klassement door een score van bijna 78 procent neer te zetten. In de avond was het de beurt aan Zweistra en teamgenote Emmelie Scholtens om het karwei af te maken. Dat deden de dames met verve. Scholtens werd tweede (score van 78.590%) en Zweistra pakte met Ich Weiss de derde plek. Haar score was bijna net zo goed als die van haar teamgenote: 78.085%. De winst in de Kür ging naar Patrik Kittel uit Zweden.
Bondscoach Alex van Silfhout reageerde na afloop vol trots over de prestaties van onder andere de Zeeuwse dames. "Het voornaamste dat ik deze dagen geleerd heb is dat al deze meiden er staan op het moment dat ze het moeten doen. En dat is heel belangrijk."

Persoonlijke records

Naast de eerste plaats in het eindklassement van deze Nations Cup was er ook persoonlijk succes voor Van Liere en Zweistra. De 77.957% was een persoonlijk record, wat meteen een verbetering was van haar hoogste score van donderdag. "Om twee persoonlijk records te rijden op één wedstrijd is heel gaaf", zei Van Liere na afloop. "Het publiek was ook heel enthousiast en waardeerde echt wat de ruiters lieten zien." Voor Zweistra was er ook een persoonlijk record. "Ich Weis gaf echt alles. Ik ben heel blij met mijn test van vandaag."
De volgende grote wedstrijd van het Nederlandse team die op het programma staat is het wereldkampioenschap in het Deense Herning, dat begin augustus op de agenda staat.