Man verdacht van meerdere branden in Goes

De politie heeft gisteravond een 21-jarige man uit Goes aangehouden op verdenking van brandstichting op een bouwterrein bij een woonzorgcentrum in Goes. De man heeft mogelijk meer branden gesticht.
Brandweer ANP
De 21-jarige man uit Goes werd aangehouden © ANP
De brand was afgelopen donderdag op vrijdag rond 02.00 uur. De brandweer had het vuur tussen de Oostsingel en de Kievitlaan snel onder controle, waardoor het woonzorgcentrum niet hoefde te worden ontruimd.
De politie vermoedde dat er sprake was van brandstichting en stelde een onderzoek in. Agenten deden een buurtonderzoek en keken ook of er eventueel camerabeelden beschikbaar waren. Dit leidde tot de 21-jarige man uit Goes. De man zit vast.

Meer branden

De politie onderzoekt of de verdachte meer branden heeft gesticht, waaronder eerder bij het bewuste bouwterrein, ook op maandagavond 20 juni laat.
Ook waren er branden in een rolcontainer in de Reigerstraat op zaterdag 28 mei en in een papiercontainer op de Oude Singel op zaterdag 4 juni. Op 30 april was er brand in een prullenbak aan de Gasthuisstraat. Al deze branden worden meegenomen in het verhoor met de 21-jarige verdachte.