Geduld wordt beloond: na drie jaar weer Concert at SEA

'Ik ben op weg naar de horizon', zong BLØF in 2021, toen Concert at SEA voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door kon gaan. De band bracht het nummer uit om het gevoel van hoop en verwachting samen met het publiek vast te houden. Het geduld is nu beloond: Concert at SEA beleeft dit weekend eindelijk de vijftiende editie. Op dezelfde locatie aan de Brouwersdam en met veel vertrouwde namen op de podia.
Concert at Sea
Cooncert at Sea in 2018 © Concert at Sea
Concert at SEA is dit jaar een volwaardig driedaags festival, met voor het eerst een compleet programma op de donderdag. Ook is dit jaar het strand extra groot en kan je met een SUP de zee op. Na de gedwongen pauze door de coronamaatregelen kan het publiek zich verder opmaken voor een feest der herkenning.

Vaste gasten

Naast de inmiddels vaste programmaonderdelen Cøver at SEA en dj-duo Wipneus & Pim komt Racoon voor de achtste keer naar de Brouwersdam. DI-RECT, The Dirty Daddies, Kensington, Miss Montreal en Rondé maken voor de vierde keer hun opwachting. Suzan & Freek zijn voor de derde keer te zien, Chef'Special, Davina Michelle, Krezip, Son Mieux, Van Dik Hout elk voor de tweede keer.
Cas 2022
Diggy Dex voor 't eerst op Concert at SEA © Diggy Dex

Er zijn ook debutanten

Debutanten zijn onder meer Diggy Dex, Maan en The Script. Ook zangeres Meau, die dit jaar een nummer 1-hit scoorde met Dat heb jij gedaan, is er voor het eerst bij, evenals S10. Zij vertegenwoordigde Nederland succesvol op het Eurovisie Songfestival met De diepte.

Geen André Hazes

Veel van de namen waren al geboekt voor 2021, zoals Kensington, The Script, DI-RECT en Racoon. André Hazes prijkte ook in grote letters op het affiche van 2021, maar laat nu verstek gaan. Hij kampt nog altijd met een burn-out en heeft al zijn optredens tot eind 2023 afgezegd.