Goedemorgen! Boerenprotesten verliepen rustig, Rilland staat vol en in Tholen rijden ze de meeste kilometers

Goedemorgen! Het is 29 juni en in dit bericht lees je het Zeeuwse nieuws van vandaag. Misschien doe je dat wel op een iPhone, een smartphone die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Wist je dat 'ie precies vijftien jaar geleden voor het eerst op de markt kwam? Op 29 juni. Heb je toch weer iets te vertellen bij de koffieautomaat vandaag.
boeren protest
Boeren langs de N57 tussen Serooskerke en Middelburg © HV Zeeland
Gistermiddag werd er door heel Zeeland weer geprotesteerd tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Anders dan door de rest van het land bleven de Zeeuwse boeren aan de kant staan en waren daar in grote getalen aanwezig. De protesten verliepen rustig en volgens de politie waren er geen incidenten. Er werd zelfs gebarbecued bij de Westerscheldetunnel, zag verslaggever Martijn van der Werff.
bbq westerscheldetunnel
De burgers liggen op de BBQ bij de Westerscheldetunnel © Omroep Zeeland
Er komt geen windmolen meer in in Rilland-Oost. De gemeenteraad in Reimerswaal is dinsdag unaniem akkoord gegaan met het plan 'Groene Kamer Rilland', een meerjarenplan dat wildgroei van wind- en zonneparken moet tegengegaan. "We willen er geen industrieel gebeuren van maken", zei wethouder Maarten Both gisteravond.

11.100 kilometers

In welke gemeente rijden ze de meeste kilometers? Dat is in Tholen! Inwoners van Tholen komen als enige Zeeuwse gemeente boven het landelijk gemiddelde van 10.600 uit. In Terneuzen worden de minste kilometers gereden. Benieuwd wat het gemiddelde van jouw regio is, klik dan hier.
Kikker
Kikker © Arjan van Lomwel, Goes

Het weer

Ben je vrij vandaag of werk je buiten? Smeer je dan goed in! We krijgen vandaag veel zon te zien. Later op de dag kunnen er kleine stapelwolken ontstaan. Het wordt maximaal 28 graden vandaag, met een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de loop van de dag draait de wind naar het zuidwesten tot noordwesten. Morgen krijgen we buien 'en is er kans op onweer.