Jo-Annes de Bat opnieuw CDA-lijsttrekker bij Statenverkiezingen

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat uit Goes is vanavond wederom gekozen als lijsttrekker bij het CDA voor de komende Zeeuwse Provinciale Statenverkiezingen in 2023. De Bat is sinds 2015 gedeputeerde en leidde de partij bij de verkiezingen in 2019 naar de overwinning. Carla Michielsen uit Goes is vanavond gekozen als lijsttrekker bij de waterschapsverkiezingen, die op dezelfde dag plaatsvinden.
Jo-Annes de Bat
Jo-Annes de Bat wederom lijsttrekker van het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen © CDA
Het CDA was vier jaar geleden bij de Provinciale Statenverkiezingen de grootste en behaalde toen zeven van de 39 zetels. Daardoor mocht De Bat het voortouw nemen bij het vormen van een nieuw college. De Bat zit nu anderhalve periode in Gedeputeerde Staten. Hij begon in 2015 als opvolger van Kees van Beveren, die tussentijds moest aftreden. Daarvoor was De Bat vijf jaar wethouder in de gemeente Goes.
Het CDA is de tweede partij in Zeeland die de lijsttrekker voor de komende verkiezingen bekend maakt, na D66 begin deze maand. De Bat was de enige kandidaat voor de functie als lijsttrekker.

Waterschapsverkiezingen

Carla Michielsen werkt sinds april 2022 als dagelijks bestuurder bij waterschap Scheldestromen, nadat twee waterschapsbestuurders hun functie verruilden voor een wethouderspost in Hulst. Michielsen maakte daarvoor al jaren deel uit van de algemene vergadering.
Jo-Annes de Bat met links Carla Michielsen
Jo-Annes de Bat met links Carla Michielsen, die volgend jaar lijsttrekker is bij de waterschapsverkiezingen © CDA
De verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap zijn op 15 maart 2023.