Schouwen-Duiveland krijgt op 8 juli opvang voor Oekraïense vluchtelingen

Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf vrijdag 8 juli terecht in voormalig verpleeghuis Cornelia in Zierikzee. Op de locatie is plaats voor ongeveer 250 Oekraïners.
Huize Cornelia Zierikzee
De oude Cornelia in Zierikzee © Omroep Zeeland
De gemeente en zorgorganisatie Allévo, waar de oude Cornelia van is, hadden eerder 1 juni als datum afgesproken. Maar dat kregen ze praktisch niet rond. Nu zijn alle praktische zaken zoals brandveiligheid en inrichting volgens de gemeente wel geregeld en kan de opvang in gebruik worden genomen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

"We vinden het belangrijk om bij te dragen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid", zegt Natasja Mariman van de raad van bestuur van Allévo. Ook wethouder Ankie Smit is blij dat oude Cornelia nu kan worden ingezet als opvanglocatie: "De gemeente hecht er veel waarde aan dat deze mensen op een gastvrije en zorgvuldige manier opgevangen worden en hier een veilig onderkomen vinden."
Met de komst van de opvang op Schouwen-Duiveland zijn er straks 266 bedden (particulier en gemeente) beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen in de gemeente. Daarmee wordt de opvang in de oude Cornelia ook de grootste van Zeeland. Op dit moment heeft Schouwen-Duiveland nog geen opvanglocatie voor Oekraïners vanuit de gemeente.