Café in Kruiningen krijgt ineens kermisattracties op terras: 'Onze tent kunnen we wel vergeten'

Bij de kermis van Kruiningen hoort niet alleen gezelligheid, maar ook een grote tent op het terras van Café De Korenbeurs. Ieder jaar staat 'ie er, maar dit jaar niet, terwijl de kermis al in volle gang is. Op een groot gedeelte van het caféterras staan namelijk kermisattracties: "Dat hoorden we pas twee weken geleden. We hadden een vergunning voor een tent, maar toen we de plattegrond van de kermis zagen, bleek dat de tent hier helemaal niet kan staan", vertelt café-eigenaar Yff Zwartepoorte.
Het terras van Yff is dit jaar ineens veel kleiner geworden door kermisattracties
De kermis heeft dit jaar een nieuwe uitbater en dat betekent ook nieuwe attracties. En die moeten ergens staan, maar wat Zwartepoorte betreft niet op zijn terras: "Hier stond normaal niks, maar deze nieuwe toestellen nemen veel plek in beslag. Dat scheelt heel veel qua inkomsten omdat ons terras nu kleiner is. En de tent was al besteld, daar hebben we kosten aan gemaakt. We mogen wel een kleinere tent neerzetten, maar dat past ook niet. We moeten het nu zonder tent doen."

Domper

Naast de ontbrekende tent, is dit jaar ook de sluitingstijd van het terras veranderd: "We hadden een vergunning aangevraagd voor een sluitingstijd van 1.00 uur. Ieder jaar mogen we dat, maar nu hebben we een vergunning gekregen tot 23.30 uur. Dat betekent dat daarna iedereen naar binnen moet. Dus dat is gewoon een domper voor ons. Dat zijn we ook niet gewend, dat het zo gaat. Stel dat het geregend had, dan zitten we helemaal met problemen", stelt Zwartepoorte.
Personeel Café De Korenbeurs
Het personeel van Café De Korenbeurs in Kruiningen © Omroep Zeeland
Hij heeft zich erbij neergelegd dat er dit jaar geen tent op z'n terras komt, maar hij hoopt dat de tent er volgend jaar wel weer staat: "Dit jaar doen we het er gewoon mee, maar ik hoop wel dat het volgend jaar anders gaat. Dat we dan iets beter kunnen communiceren met elkaar. Iets beter samenwerken met de gemeente en de kermisuitbater, dat zou wel fijn zijn."

Brief aan de gemeente

De gemeente Reimerswaal laat weten dat er een vergunning is verleend voor een tent, maar wel voor een kleinere tent dan het café zou willen. Een grotere tent zou volgens de gemeente ten koste gaan van een kermisattractie. Het café heeft een brief gestuurd aan de gemeente. Daar zal de gemeente morgen naar kijken.