Goedemorgen! Man benadert kinderen in Reimerswaal, engeltje op schouder en zelf moeten schoonmaken na moord

Goedemorgen! Het is alweer de laatste dag van juni. Die dag staat voor veel provinciegenoten in de agenda als 'de eerste dag van Concert at Sea 2022', want het festival kan vandaag voor de eerste keer sinds 2019 weer doorgaan. Mocht je nou wel of niet gaan, er is genoeg tijd om het Zeeuwse nieuws door te nemen. Dit gebeurt er namelijk nog meer in de provincie.
De wijkagenten in Reimerswaal roepen buurtbewoners op om alert te zijn, een man zou daar namelijk kinderen benaderen. De politie heeft geen signalement gegeven omdat ze een heksenjacht wil voorkomen, maar roept wel op om áls er iets verdachts gebeurt direct 112 te bellen.

Schoonmaken na moord

Zelf de sporen moeten opruimen na de gewelddadige dood of suïcide van een naaste. Het klinkt gruwelijk, maar is nu nog realiteit. Gelukkig komt er wel een eind aan de situatie dat nabestaanden verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken van het huis waar het incident plaatsvond. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft toegezegd dit voor het eind van het jaar te regelen. Vandaag lees je het verhaal van Edwin, hij moest de bloedsporen van zijn vermoorde vader zelf opruimen.
Kees en Edwin van Schaik
Edwin (rechts) met zijn vader Kees. © Omroep Zeeland

Beschermengel

In Zierikzee wordt hard doorgewerkt om alle schade weer te herstellen na de tornado van afgelopen maandag. Sommige inwoners realiseren zich nu wel des te meer dat ze een engeltje op hun schouder hebben gehad. Eén van die mensen is Cora Groenendijk. Normaal zit zij altijd voor haar raam, maar omdat het buiten donker werd is ze de ramen boven dicht gaan doen. 'Anders regent alles zeiknat', dacht de inwoonster uit Zierikzee. Toen ze weer beneden kwam, was er van het raam niets meer overgebleven. Haar verhaal lees je hier.
Stranddag in Vlissingen
Stranddag in Vlissingen © Ria Brasser, Oost-Souburg

Het weer

Het is vandaag bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het regenen vanuit het zuidwesten. Een enkele onweersbui is ook niet uit te sluiten. De maxima komen te liggen rond de 20 graden, bij een matige noordwestenwind. Vanavond regent het nog, maar vannacht wordt het geleidelijk droog bij 10 tot 12 graden.