Door tornado verwoeste huizen leeggehaald, huurders krijgen nieuw onderkomen

Drie dagen na de verwoestende windhoos in Zierikzee worden vandaag de huizen van de gedupeerden leeggehaald. Een zware dobber voor de bewoners. Alle huurders krijgen binnen enkele weken een nieuw onderkomen, laat wooncorporatie Zeeuwland weten. Het leeghalen van zijn 'eigen plekkie' was een zware dobber voor Cees de Boer, die al 14 jaar aan de Calandweg woont.
Door tornado verwoeste huizen leeggehaald, eigenaren krijgen nieuw onderkomen
Een verhuisbedrijf helpt Cees vandaag met het inpakken van zijn spullen. Zelf was hij niet thuis toen de windhoos zijn huis vernielde. "Het is moeilijk, echt heel zwaar. En het gaat maar door", zucht de 63-jarige krantenbezorger. "Soms moet ik huilen, schreeuwen, alles. Dit is mijn huisje geweest. Mijn plekkie."

Alle mooie spulletjes weg

De afgelopen dagen heeft Cees amper geslapen. "Het is niet te geloven, nog steeds niet. Het mooie huisje dat ik had? Weg. Hele mooie spulletjes waar ik hard voor heb gewerkt? Weg." Maar het leven gaat door, ook voor Cees. "'s Morgens vroeg ga ik met mijn krantjes weg en even ontbijten. Verder loop ik hier de hele dag rond om te verhuizen."
Het door de tornado verwoeste huis van Cees de Boer is leeggehaald.
Het door de tornado verwoeste huis van Cees de Boer is leeggehaald © Omroep Zeeland
Wooncorporatie Zeeuwland heeft donderdagmiddag alle bewoners verteld over de nieuwe locaties. Alle woningen staan op Schouwen-Duiveland, maar niet iedereen kan in Zierikzee blijven wonen. Dit weekend verwacht Zeeuwland het technisch bouwrapport van de onbewoonbaar verklaarde huizen. Maandag wordt besloten of de woningen hersteld of gesloopt worden.

'Ik kom terug'

Voor Cees staat één ding vast: "Op het moment dat ik terug kan, ga ik terug. Het is hier gewoon gezellig. Met de buurt, de bewoners. Het is lekker druk op de weg. Ik zit altijd buiten met de buren. Lekker praten, lachen, muziekje erbij, mooi weer. Dat is ons leven gewoon. Ik ben dat hier gewend. Ik ben hier gelukkig, heel gelukkig".
Toch is er voorlopig nog veel werk aan de winkel om hier in de toekomst weer met de buurt samen te zitten. "Ze zijn nu boven bezig, maar mijn huiskamer staat ook nog helemaal vol. Ik hoop dat ze op tijd klaar zijn voor de regen."
Cees de Boer helpt de verhuizers mee met het leeghalen van zijn verwoeste huis.
Cees de Boer helpt de verhuizers bij het leeghalen van zijn verwoeste huis © Omroep Zeeland