Onderzoek steekpartij Vlissingen afgerond, omdat niemand iets wil zeggen

Het onderzoek naar de steekpartij aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen gisteravond is afgerond. Zonder resultaat; het slachtoffer en de getuigen wilden geen verklaring afleggen.
Afzetting bij onderzoek aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen
Afzetting bij onderzoek aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen © HV Zeeland
De hulpdiensten rukten gisteren rond 17.45 uur uit naar de Vincent van Goghstraat in Vlissingen, omdat er melding werd gedaan van een mogelijke steekpartij waarbij een persoon gewond zou zijn geraakt. Toen agenten en een ambulance ter plaatse kwamen was het slachtoffer al weg. De 31-jarige man was op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

'Niet gewond door misdrijf'

De agenten zijn langsgegaan bij de man om zijn verhaal te horen. Hij vertelde dat hij niet gewond was geraakt door een misdrijf en wilde verder geen verklaring afleggen. Ook getuigen wilden geen verklaringen afleggen, waardoor de officier van justitie heeft besloten het onderzoek te sluiten.

Geen verklaringen

Met regelmaat is te lezen dat slachtoffers en getuigen geen verklaringen willen afleggen. De politie vertelt dat dat iets van alle tijden is. "Soms communiceren we dat en soms niet. Maar omdat er nu automatische persalarmen door de meldkamers verstuurd moeten worden als de hulpdiensten worden opgeroepen, lijkt het alsof het steeds vaker voorkomt. Dat is dus niet het geval.