Onderzoek commando's bij Demons in Goes

GOES -
De Demons hadden in Nederland oorspronkelijk twee afdelingen, door de motorclubs ook wel 'chapters' genoemd. De eerste chapter werd in 1982 opgezet in Stolwijk en in 2007 volgde een tweede chapter in Raamsdonk. Nu zouden die twee afdelingen zijn samengegaan en gevestigd zijn in Goes. Een deel van het chapter in Stolwijk zou bij de fusie zijn opgegaan in Hell's Angels Gouda.

Website

Dat er militairen lid zijn van de demons, steekt de motorclub niet onder stoelen of banken. "Een groot deel van de members van Demons MC bestaat uit ondernemers, hoge militairen, managers, mannen met leidinggevende posities in de samenleving", stond op de website van de motorclub. Die was vrijdagavond plotseling niet meer online.

Verklaring

Net als alle andere militairen hebben commando's een zogeheten 'Verklaring geen bezwaar' nodig om hun werk te kunnen doen. Lidmaatschap bij een motorclub is op zich geen belemmering. De rechter heeft eerder bepaald dat motorclubs geen criminele organisaties zijn. Maar wanneer bij dit onderzoek criminele activiteiten van een commandolid aan het licht komen, betekent dat geen 'Verklaring geen bezwaar' en kan hij zijn werk dus niet meer beoefenen.

Outlaw

Volgens de politie behoren de Demons tot de zogenoemde '1=Y-motorclubs'. Deze term wordt internationaal gebruikt voor 'outlaw' clubs, motorbendes die in verband worden gebracht met criminaliteit. Toch komen de Demons maar een paar keer voor in een dik rapport van de politie uit 2010. De Demons zouden ook in de Raad van Acht zitten, die een paar jaar geleden in Nederland is opgericht om problemen tussen de verschillende outlawclubs te voorkomen.