Buiten functie gestelde politiemedewerkers nog steeds in afwachting van besluit

De zes politiemedewerkers die eerder dit jaar buiten functie werden gesteld of overgeplaatst wegens grensoverschrijdend gedrag weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn. Het interne disciplinaire onderzoek van de politie Zeeland-West-Brabant is nog niet afgerond.
Jongen aangehouden, aanhouding
De zes medewerkers zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan onzorgvuldig gedrag met wapens © Politie Zeeland
Begin februari werden de eerste twee medewerkers buiten functie gesteld. Eind februari volgden er nog twee en eind maart hoorden nog twee medewerkers van het Zeeuwse politiekorps dat er een disciplinair onderzoek tegen hen is gestart vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Onzorgvuldig omgaan met wapens

De kwestie kwam aan het rollen toen meerdere medewerkers bij leidinggevenden en vertrouwenspersonen klaagden over het gedrag van enkele collega's. Het ging om het onzorgvuldig omgaan met wapens en ander onwenselijk gedrag. Dat gebeurde binnen de muren van een politiebureau in Zeeland.
Het overschrijdende gedrag zou langere tijd geduurd hebben en heeft zich vooral afgespeeld binnen één teamgebied. De politiewoordvoering wil in verband met privacy niet zeggen over welk politieteam het gaat.

Zelf ontslag genomen

Vijf medewerkers werden buiten functie gesteld en één medewerker werd overgeplaatst. Volgens een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant heeft inmiddels één van de zes zelf ontslag genomen. Het is nog niet bekend wanneer het disciplinaire onderzoek naar de betrokken politiemedewerkers klaar is.