Gokken, gissen of pure kennis? Grand Départ verloopt in Heinkenszand vol keuzestress

Het is een drukte van belang aan tafel bij Ronnie Geschiere in Heinkenszand. De Tour de France is vandaag begonnen. Geschiere organiseert met zijn vrienden al 32 jaar de Tourtoto van Heinkenszand. Dit jaar zijn er meer dan 350 deelnemers, meer dan vorig jaar. En de lijst van iedere deelnemer moet handmatig worden ingevoerd.
Tourtoto Heinkenszand
Drukte van belang bij Ronnie Geschiere © Omroep Zeeland
"Ik doe dit al 32 jaar met mijn vrienden", zegt Geschiere tussen het invoeren van de deelnemerslijsten door. De vrienden houden van voetbal en delen daarnaast een passie voor wielrennen. In de Tourtoto selecteer je vijftien deelnemers die punten kunnen scoren. Er zijn zowel dagprijzen te winnen als uiteindelijk het algemeen klassement van de Tourtoto.

Joker

Normaal gesproken is het vrijdagavond en zaterdagochtend voor de Tourstart spitsuur in huize Geschiere. Dit jaar start de Tour echter op vrijdagmiddag al, waardoor de vrienden eerder aan de slag moesten. Wie je precies in je Tourploeg moet opnemen, is elk jaar weer de grote vraag. "Renners zoals Van Aert, Van der Poel en Pogacar kiest iedereen", zegt Geschiere. "Je maakt juist het verschil met de wat onbekendere renners." Geschiere heeft zelf voor Hugo Hofstetter gekozen als 'joker'.
Ronnie Geschiere vertelt over zijn Tourtoto