Boeren voeren actie bij Concert at SEA: 'Geen boer, geen bier'

Ook op Concert at SEA ontkom je er niet aan: boerenprotesten. Maar op de Brouwersdam hoef je vanmiddag niet te vrezen voor boze boeren, bezoekers van het festival krijgen met een glimlach een stukje kaas, een tomaatje of een boerenzakdoek aangeboden. Al blijft de boodschap hetzelfde, zo staat te lezen op spandoeken: "Wij willen boer blijven."
Het gaat om een actie van boeren van Goeree-Overflakkee. "Dit was het uitgelezen moment om niet alleen mensen uit de buurt, maar mensen door heel Nederland te bereiken", verklaart melkveehouder Stefan Mulder uit Melisant de reden achter de actie. "We hebben samen geld ingelegd en daar hebben we 8.000 zakdoeken van gekocht."
Volgens hem wordt de actie goed ontvangen door de bezoekers van Concert at SEA. "Bijna iedereen pakt zo'n doek aan." Behalve de zakdoeken, hebben de boeren ook kaas en groente bij zich.

Schouwse boeren op de Brouwersdam

Woensdag stonden boeren ook al op de Brouwersdam. Toen ging het om boeren van Schouwen, als onderdeel van boerenacties door heel Zeeland. De boeren kozen voor deze locatie omdat het festival bij Natura 2000-gebied georganiseerd wordt.
"Als het beleid op de huidige koers doorgaat, wordt het dan ook voor dit evenement op den duur onmogelijk om nog door te gaan?", vroeg boerin Bertie Steur uit Renesse, die aanwezig was bij de actie, zich toen op social media af.