Bij steekpartij Oost-Souburg betrokken meisjes vrijgelaten, jongens zitten nog vast

De twee meisjes (14 en 16) die waren aangehouden voor hun betrokkenheid bij de steekpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oost-Souburg zijn vrijgelaten. Het is de politie nog niet duidelijk wat hun rol precies is geweest. De twee jongens (15 en 16) die zijn aangehouden blijven wel vast zitten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Bij de steekpartij op het Oranjeplein raakte een 17-jarige jongen zwaargewond.
De jongen raakte zwaargewond
De jongen raakte zwaargewond © HV Zeeland
De twee jongens worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt beslist of het nodig is dat ze langer vast blijven zitten. De politie onderzoekt nog steeds de achtergrond van het steekincident. De politie is ook nog op zoek naar andere betrokkenen. Na de steekpartij zijn twee jongens gevlucht. Zij reden op een elektrische step door Souburg en mogelijk ook Vlissingen.

Messen gevonden

Een inwoner van Oost-Souburg heeft de politie gewezen op twee messen op de vermoedelijke vluchtroute van de verdachten. Deze messen zijn waarschijnlijk ook gebruikt bij het incident. Ze zijn in beslag genomen.
De politie laat weten dat ze veel hulp krijgt van mensen uit Oost-Souburg. "Dit wordt bijzonder gewaardeerd", zegt een woordvoerder in een persbericht.

Nog steeds op zoek naar hondeneigenaar

Maar de man die rond de tijd van het steekincident zijn hond aan het uitlaten was, heeft zich nog niet gemeld. De politie is nog steeds op zoek naar de hondeneigenaar. Ook vraagt de politie nog altijd aan buurtbewoners met een bewakingscamera om beelden van die nacht met de politie te delen.