Sloop voor vijf Zierikzeese huizen die door tornado verwoest werden

De vijf huizen aan de Calandweg in Zierikzee moeten worden gesloopt. De huizen zijn dusdanig beschadigd geraakt door de tornado in Zierikzee dat ze niet meer te redden zijn volgens woningbouwvereniging Zeeuwland. Bewoners krijgen tijdelijk een ander huis.
Huizen aan de Calandweg zijn zwaar beschadigd
Huizen aan de Calandweg zijn zwaar beschadigd © ANP
Het gaat om de huizen aan de Calandweg met de nummers 24 tot en met 32. Het herstellen van de woningen zou volgens Zeeuwland te hoge kosten met zich meebrengen. Daarom worden ze helemaal gesloopt en komt er nieuwbouw.
Over twee jaar is het de bedoeling dat er nieuwbouw staat volgens Marco van der Wel van Zeeuwland. Van de vijf adressen heeft een bewoner al aangegeven ergens anders te willen gaan wonen. De vier andere bewoners mogen later kiezen tussen de tijdelijke woning waar ze de komende tijd in wonen, de nieuwbouw op de plek waar hun oude huis stond of helemaal een ander huis als ze dat zouden willen.

Begrip

"Er is een sociaal plan voor de bewoners. In dit plan zit onder andere het recht om terug te keren naar de nieuwbouw en een verhuiskostenvergoeding", schrijft Zeeuwland. Volgens de woningbouwvereniging hebben de bewoners begrip voor het genomen besluit.