Mooi weer, afgaand water en de Zeeuwse kust: De Strandvijfdaagse is begonnen

Genieten. Dat was het voor de meeste deelnemers aan de Strandvijfdaagse vandaag. De eerste etappe van Vlissingen naar Domburg was 23 kilometer lang maar voor de meeste deelnemers was dat geen enkel probleem. "Mooi weer, afgaand water en de Zeeuwse kust. Wat wil je nog meer?"
Deelnemers aan de Strandvijfdaagse
Deelnemers aan de Strandvijfdaagse © Facebook Strandvijfdaagse
De vrolijke tippelaars brengen de nacht na de eerste etappe door op een sportpark in Domburg. Een groot grasveld lijkt op een festivalterrein vol met gekleurde tentjes. Een deelnemer moet zijn slaapplaats nog gaan opzetten: "Ik heb een best grote tent dus ik hoop dat er nog plaats is. Ik ben een beetje laat begonnen maar ik heb genoten. Het was een prachtige dag."

Ervaren lopers

Veel deelnemers hebben al ervaring met het wandelen van de Strandvijfdaagse. Zoals een man uit Noord-Holland: "Ik wandel vaak bij Schoorl op het strand maar hier is het ook schitterend. Ik doe voor de veertiende keer mee dus ken de route inmiddels heel erg goed maar kom graag weer terug. Het is vaak ook mooi weer als we hier zijn. We timen dat altijd goed."

Een paar blaren

Bij de eerste hulp is het op dag één nog relatief rustig. "We hebben een paar mensen op tafel gehad maar het valt nogal mee. Een paar blaren hier en daar, maar iedereen kan volgens mij morgen weer verder lopen. Het is droog dus dan vallen de blaren vaak mee maar zweetvoeten zijn ook niet ideaal voor blaren."
Deelnemers Strandvijfdaagse slapen op een sportveld in Domburg
Deelnemers Strandvijfdaagse slapen op een sportveld in Domburg © Facebook Strandvijfdaagse
De komende dagen krijgen de wandelaars nog een paar mooie etappes voor de kiezen. In totaal lopen ze ongeveer 120 kilometer tot aan Rockanje. Dinsdag ligt de streep in Kamperland na twintig kilometer lopen. Woensdag gaan ze de Oosterscheldekering over een komen ze na 33 kilometer aan in Scharendijke. Op donderdag wordt Zeeland verlaten richting Stellendam, een tocht van 27 kilometer. En vrijdag is het maar een kort stukje van tien kilometer naar Rockanje.