Ondanks speciale prijs trekt stille tocht voor boeren weinig deelnemers

Boeren steunen. Dat was het belangrijkste doel van de organisatoren van de stille tocht in `s-Gravenpolder. Er kwamen veertien mensen en drie tractoren opdagen. Voor de mensen die meeliepen was er kans op een speciale prijs.
Stille tocht boeren
In 's-Gravenpolder werd een stille tocht voor boeren gelopen © Omroep Zeeland
De deelnemers legden ongeveer vijf kilometer af langs verschillende boerderijen rondom 's-Gravenpolder. Volgens organisator Wil Zwemer kon zo steun voor de boeren getoond worden: "We hebben ook iedereen gevraagd een rode zakdoek mee te nemen als symbool. We gaan niets blokkeren of herrie maken maar echt een positieve actie houden om te laten zien dat we achter de boeren staan. Daarom gaan we ook langs de boerderijen."

Lage opkomst

Storm liep het nog niet qua aantal deelnemers. Veertien mensen wandelden mee: "Dat valt wel een beetje tegen maar het gaat om het idee," zegt Zwemer. "Honderd mensen die meedoen is in een klein dorp ook niet echt realistisch natuurlijk." De mensen die wel meeliepen waren enthousiast: "We vinden het top dat Wil dit organiseert dus we lopen graag mee."
Wil Zwemer met haar zelf geborduurde handdoek
Wil Zwemer met haar zelf geborduurde handdoek © Omroep Zeeland
Opvallend genoeg heeft Zwemer ook nog met een lokkertje geprobeerd extra wandelaars te trekken. "Ik heb een handdoek en een badmat geborduurd. Er staat een koe op die in bad gaat. Dat leek me wel passend." Zwemer had zeventig lootjes gemaakt en omdat er veertien deelnemers waren kon iedere deelnemer meerdere keren proberen. De mevrouw die als eerste prijs had was dolenthousiast: "Ik sta perplex. Echt heel leuk en heel goed dat jullie dit doen."