Waar slaan dieven hun slag? Dit zijn de Zeeuwse inbraakhotspots

Tholen-stad, de kern Hulst en de wijken Zeldenrust en Katspolder in Terneuzen-Zuid. Dat zijn de opmerkelijkste Zeeuwse inbraak hotspots. Op die plaatsen is in de eerste zes maanden van dit jaar al acht keer ingebroken of een poging daartoe gedaan.
inbraak
Vooral inbraken in Terneuzen, Hulst en Tholen © ANP
In het eerste halfjaar van 2022 werd in Zeeland 185 keer ingebroken in een woning of bleef het steken bij een poging daartoe. Dat blijk uit de website Misdaadinkaart.nl van de politie. Ter vergelijking: in het eerste halfjaar van 2021 kwam de inbraakteller tot 140.

Kaart

Ga met de muis over onderstaande kaart voor de aantallen per postcodegebieden.
Als je de verschillende postcodegebieden van Middelburg en Vlissingen bij elkaar optelt dan komen die twee steden qua inbraakcijfers wel boven Hulst en Tholen uit.

Het gaat beter in Goes

Het postcodegebied Goes-Centrum (4461) was het afgelopen half jaar het doelwit van vier woninginbraken. Het gaat hier de laatste jaren beter. Ter vergelijking: in heel 2014 werden in dit postcodegebied nog 23 woninginbraken gepleegd.
Terneuzen-Zuid is betrekkelijk nieuw in deze statistiek. Nu al acht inbraken, tegenover negen inbraken heel vorig jaar. Tholen-Stad en de kern Hulst zijn niet nieuw. Die stonden vorig jaar ook al bovenaan de lijst met plekken waar het meest werd ingebroken.