Elisabeth is 108 jaar en maakte motortocht op Walcheren: 'Toch ga ik liever breien'

108 jaar en dan nog een motortocht maken. Elisabeth Bastiaans uit Oost-Souburg kreeg vandaag de kans. Vanuit verzorgingstehuis de Zoute Viever werd ze, om beurten met andere bewoners, opgehaald door een motor mét zijspan, waar ze met haar rolstoel zo in kon rollen. Toch was de rit niet voor iedereen een succes.
108 jarige op motor
"Mensen nog aan toe, wat een hobbels", zegt mevrouw Bastiaanse, nog met de helm op haar hoofd na de rit. "Dit doe ik nooit meer. Ik ben de Mercedes van mijn schoonzoon gewend. Dat hobbelt helemaal niet zo veel. Dan maak ik liever een ritje met mijn schoonzoon, haha!"
De Zoute Viever had de meerijdag georganiseerd voor de ouderen zodat ze allemaal hun oude woonplaats nog eens konden bezoeken. "Zo'n tien bewoners maken vandaag een rit, allemaal van 45 minuten", vertelt Amelia Brouwer, activiteitenbegeleider bij de Zoute Viever. "De mensen kunnen op deze manier herinneringen ophalen, sommigen hebben vroeger zelf motor gereden. Dan is dit superleuk. De meesten komen stralend terug!"
Maar voor mevrouw Bastiaanse was dat niet het geval. "Hobbelen, stoten, wat een tocht", klaagt ze met een grijns op haar gezicht. "Sorry zuster, dat ik u zo teleur moet stellen. Maar ik had er toch meer van verwacht, haha! Dat een ander hier van kan genieten, prima, maar voor mij is dit helemaal niks. Nee, ik ga niet meer mee! Ik ga liever breien achter de tv!"