Deze zomer overlast van wespen? Volgens imker Eric valt het allemaal wel mee

De berichten vliegen je haast om de oren: deze zomer zouden wespen voor een plaag kunnen zorgen. Doordat de afgelopen winters mild waren en de zomers warm, zouden er meer wespen kunnen zijn. Imker Eric Mahieu haalt de angel uit deze berichten, er is volgens hem geen reden tot paniek.
Eric Mahieu met een wespennest
Eric Mahieu met een wespennest © Eric Mahieu/Wespenstichting
"Het beste wat je kunt doen als er een wesp in je buurt is, is niet bewegen, dus geen slaande bewegingen maken. Want wespen zien je eigenlijk pas als je beweegt", zegt Mahieu in zijn achtertuin waar vier kisten staan met wespennesten.

Last van wespen hang af van het weer

Of er veel wespen komen deze zomer weet Mahieu ook niet met zekerheid te zeggen. "Het is een kwestie van afwachten. Of je echt last van wespen straks hebt hangt af van het weer: is het een goed najaar dan zit je buiten en kun je last van wespen hebben. Is het een slecht najaar, dan zit je binnen en heb je geen last van wespen."

Dé tip tegen wespen

Hij heeft nog wel een goede tip voor wanneer je in de tuin op je terras zit. "Zet een schaal met fruit zo ver mogelijk van je favoriete zitplaats. Wespen onthouden waar ze zoetigheid kunnen halen, en als dat is in de hoek van je tuin, dan blijven ze daar naar toe gaan."
Imker Eric Mahieu voor vier kisten met wespennesten.
Imker Eric Mahieu voor vier kisten met wespennesten © Omroep Zeeland