MEAU en Racoon komen binnen in de Top 40

Het duet Dans M'n Ogen Dicht van zangeres MEAU en Racoon is deze week op 39 binnengekomen in de landelijke Top 40. De zangeres uit Utrecht zong het lied voor het eerst voor publiek op Pinkpop, de week erna kwam het uit op single. Het optreden in de eerste aflevering van talkshow RENZE op maandag 4 juli gaf het laatste zetje.
Meau Hewitt, zoals de zangeres voluit heet, is een fan van de muziek van Racoon. Ze maakte al eens een eigen versie van het lied De Echte Vent. "Daarna heeft Racoon me gevraagd voor hun voorprogramma. Bart vroeg toen al snel of hij een keer samen een liedje met me kon maken. Met Maarten [bassist Maarten van Damme - red.] heb ik een opzetje gemaakt. Bart vond het mooi en toen hebben we het samen afgeschreven en is dat het liedje geworden."
Dans M'n Ogen Dicht gaat over de tweestrijd tussen de donkere en lichte kant van jezelf. MEAU: "Uiteindelijk komt dat samen. Je kan niet altijd je beste versie zijn. Dat was het gevoel toen we het schreven en afmaakten."

Zeventien hits

Voor MEAU is dit de tweede keer in haar jonge bestaan dat ze de hitlijsten beklimt. Haar single Dat Heb Jij Gedaan werd een monsterhit en stond begin dit jaar acht weken bovenaan in de Top 40. De daaropvolgende singles Stap Maar In Bij Mij (met Paul de Munnik), Als Jij Maar Bij Me Bent en Tegen De Klippen Op bleven steken in de Tipparade.
Racoon scoorde eerder al zeventien hits, de laatste was de single Geef Je Hart Niet Zomaar Weg, die drie weken in de Top 40 genoteerd stond in 2021. Grootste hit van de band uit Goes is nog steeds Love You More (2005), direct gevolgd door Het Is Al Laat Toch. Die Nederlandstalige single bereikte wel de hoogste piekpositie van Racoon ooit: een tweede plek in 2020.
Racoon en Meau Hewitt (Meau) bij Gouda Open Air
Racoon en Meau bij Gouda Open Air © ANP