Van Anrooij wint Europese titel tijdrijden onder zware omstandigheden

Shirin van Anrooij uit Kapelle heeft het Europees kampioenschap tijdrijden in Portugal gewonnen bij de beloften (tot 23 jaar). De Bevelandse renster was op het parcours in en rond Anadia zo'n twaalf seconden sneller dan de Italiaanse Vittoria Guazzini, die daarmee onttroond werd als kampioene.
wielrennen Shirin van Anrooij
Archief - Shirin van Anrooij © Orange Pictures
Van Anrooij had voor de wedstrijd over 22 kilometer 31 minuten 34 seconden nodig. Na de binnenkomst moest Van Anrooij nog wachten op twee deelnemers: regerend kampioene Vittoria Guazzini en Marie Le Net uit Frankrijk. Beide rensters kwamen twaalf tellen te kort om Van Anrooij te verslaan. Guazzini won het zilver en Le Net het brons. Alle andere rensters hadden een achterstand van meer dan een minuut.
Het was een wedstrijd onder zware omstandigheden in Portugal. "De temperatuur is hier heel erg hoog, zo'n 42 graden. Het is verschrikkelijk warm", zo laat moeder Marietta van Anrooij weten vanuit Portugal. "Ook was het een heel zwaar, heuvelachtig parcours."
Het is voor Van Anrooij (20) haar eerste Europese titel bij de beloften. De renster van Trek-Segafredo werd in 2019 in Alkmaar al Europees kampioen tijdrijden bij de junioren.