Talenten FC Utrecht maatje te groot voor Jong Zeeland

De amateurvoetballers van Jong Zeeland hebben zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 0-6 verloren. De wedstrijd werd op het veld van FC De Westhoek'20 in Burgh-Haamstede gespeeld.
'We kunnen laten zien aan het publiek dat er veel talent zit in Zeeland'
Jong Zeeland is een ploeg die bestaat uit jonge talentvolle spelers van de hoogst spelende Zeeuwse ploegen in het amateurvoetbal. Jong Zeeland werd gecoacht door Dennis de Nooijer (trainer GOES) en Alexander van Keulen (trainer Arnemuiden). Het duo kon geen beroep doen op spelers van Kloetinge, die van hun club geen toestemming kregen om mee te doen.
De Nooijer en Van Keulen zagen dat Jong Zeeland al vroeg op achterstand kwam door een treffer van Gio Renys-Felicia, die na een klein half uur de marge zelfs verdubbelde door te scoren uit een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied. Vlak voor rust bracht Dani van Soest de bezoekers op 0-3 door een voorzet eenvoudig binnen te schieten.
Jong FC Utrecht eindigde het afgelopen seizoen op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg wordt getraind door Darije Kalezic, die eerder onder meer De Graafschap en Roda JC Kerkrade trainde. Jong FC Utrecht was speciaal voor het oefenduel naar Burgh-Haamstede gereisd. De ploeg is niet op trainingskamp in Zeeland.
In de tweede helft stond Jong Zeeland met een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Alleen Sander Versendaal (SVOD'22) was al eerder in het veld gekomen omdat Reza Maipauw (GOES) door een blessure niet verder kon spelen.

Grootste kans

Ton Hillebrand (VCK) kreeg, onder het toeziend oog van zo'n driehonderd toeschouwers, vlak na rust de grootste kans om te scoren voor Jong Zeeland. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.
Jong FC Utrecht liep in het laatste half uur uit naar een 0-6 overwinning door goals van Dion Versluis (afstandsschot), Mohamed Akharaz (schot in de verre hoek) en Lynden Edhart.
Jong-Zeeland-Jong-FC-Utrecht-1
Beeld uit de wedstrijd Jong Zeeland - Jong FC Utrecht © Paul ten Hacken

Scoreverloop

0-1 Gio Renys-Felicia (5)
0-2 Gio Renys-Felicia (30)
0-3 Dani van Soest (38)
0-4 Dion Versluis (66)
0-5 Mohamed Akharaz (82)
0-6 Lynden Edhart (90)

Opstelling Jong Zeeland

Finn Murre (Dion Aerssens/46), Reza Maipauw (Sander Versendaal/41), Mitchell de Nooijer (Stefan de Bert/46), Wout den Engelsman (Dyllan Davidse/46), Dany van Dijk (Rick Kramer/46), Timo Lijbers (Bas van der Wel/46), Jeremy Noa (Ewoud van Troost/46), Hicham Bouzambou (Guus de Leeuw/46), Maarten Hazelaar (Devano Riemens/46), Sjoerd Verhulst (Sven Wisse/46), Luuk van Vossen (Ton Hillebrand/46)