Zanger Racoon: 'Ik voel me vereerd dat ik op een vuilkarre sta'

Een vuilniswagen, spandoek, Bart en Dennis van Racoon en de wethouder. Het is een bijzonder gezicht op de vrijdagochtend bij de buitendienst van de gemeente Goes aan de Troelstralaan. Zodra het spandoek wordt weggetrokken wordt de link tussen de band en de vuilniswagen duidelijk. 'Maar het is waar, goud dat ligt op straten' staat er op de zijkant van de vuilniswagen. Het is een deel van de songtekst van 'Hee joh Jip' van Racoon.
Songtekst Racoon staat vanaf nu op de 'vuilniskarre' in Goes
Zanger Bart van der Weide uit Goes is heel trots: "Ik voel me echt vereerd. Ik heb in een overbruggingsperiode tussen twee cd's hier zelf jaren gewerkt. En dan nu, jaren later, nog steeds met succes in dezelfde band zitten en dan op de 'vuilkarre' van je eigen lieve, leuke stadje, mogen pronken... Het is een eerbetoon."
racoon vuilniswagen
Bart en Dennis van Racoon gaven nog een kort optreden © Omroep Zeeland
Gitarist Dennis Huige, ook uit Goes: "Ja, het is voor mij precies hetzelfde. Ik kijk er nu al naar uit om op een onbewaakt ogenblik zo'n kar tegen te komen en dan een warm gevoel in mijn hart te krijgen. Echt een eer."
De twee mannen speelden ook nog even. 'Hee joh Jip.' Voor de aanwezige mannen en vrouwen van de ophaaldienst. "En nu ga ik gauw terug naar de camping", grapte Bart.
racoon vuilniswagen
De teksten van Racoon prijken sinds vandaag op de Goese vuilniswagens © Omroep Zeeland
De gemeente Goes is al een tijdje met het idee bezig. De vorige wethouder heeft het in gang gezet. Huidige wethouder Joan Veldhuizen onthulde één van de teksten vandaag. "Muziek is onmisbaar voor de meeste mensen. De mannen en vrouwen van de reinigingsdienst zijn ook onmisbaar. Die twee ingrediënten komen hier vandaag samen."
In totaal worden er acht verschillende songteksten van Racoon op de vuilniswagens van Goes getoond.
racoon vuilniswagen
Onthulling van de tekst op de wagen © Omroep Zeeland