Grote brand in zonnepark Sas van Gent

In een zonnepark aan de Spiegellaan in Sas van Gent heeft vanmiddag een brand gewoed. In totaal heeft een oppervlak van ongeveer 5.000 vierkante meter in brand gestaan. De zonnepanelen zelf hebben niet gebrand, wel is op enkele plaatsen de bekabeling kapot.
Brand zonnepark Sas van gent
De brand woedt onder de panelen © Veiligheidsregio Zeeland
De brand werd rond 15.50 uur gemeld. Het vuur woedde in het gras onder de panelen en breidde zich snel uit. De meldkamer schaalde na de brand al snel op naar zeer grote brand.
De hitte maakte het werk van de brandweer extra zwaar en daarom werden er extra eenheden opgeroepen ter aflossing. Rond 16.51 uur kwam het sein brand meester. De brandweereenheden hadden toen nog geruime tijd nodig om na te blussen en op te ruimen.
Als gevolg van de brand is het treinverkeer langs het park stilgelegd. Rond half zeven kon dat weer worden hervat. De goederenspoorlijn verbindt de haven van Gent met verschillende bedrijven in de Kanaalzone.
Het zonnepark van Shell in Sas van Gent.
Het zonnepark van Shell in Sas van Gent. © Omroep Zeeland
In het zonnepark staan 55.000 zonnepanelen die samen goed zijn voor 30 megawatt aan stroom. Het park is sinds maart in gebruik en is gebouwd op de voormalige vloeivelden van de CSM Suikerfabriek. Door de begroeiing langs de zijkanten van het park zijn de zonnepanelen niet zichtbaar voor de omgeving.
Heb je een foto of video van de brand of de rook? App em naar 06-53289868 of mail naar nieuws@omroepzeeland.nl.