Vijftien graden kouder, een windje en wolken: 'Het is een verademing'

Van extreme temperaturen van ruim 38 graden naar een fris windje en wat wolken aan de lucht. Het beeld zag er woensdag heel anders uit na de snikhete dagen van begin deze week. Wandelaars genoten van de verkoeling en ook de strandwacht kwam even op adem in Dishoek.
Kustwacht Dishoek
Na twee hele drukke dagen is het nu wat rustiger bij de Zeeuwse kustwacht © Omroep Zeeland
Strandwacht Jasper Boeije genoot in Dishoek van de afgelopen drukke dagen, maar is ook blij dat het team even een dagje tot rust kan komen. "Het windje is wel even lekker ja! We maken vandaag het strand schoon, we zorgen dat de EHBO-middelen weer op orde zijn en we gaan straks weer trainen. Daar hebben we nu weer de tijd voor. En even genieten van de rust."

Schoonmaken van stranden

Voor het team waren de afgelopen dagen ook de dagen waar je dit vak voor doet. "We waren natuurlijk hartstikke druk. Druk met het schoonmaken van de stranden en het strand goed bewaken. Dit zijn de dagen dat je lekker kan pieken", vertelt Boeije.
Strandwacht stelt orde op zaken na hitte
De hete dagen zijn volgens de strandwacht goed verlopen. Een enkele bezoeker kon niet goed omgaan met de extreme hitte en af en toe waren zwemmers te diep in de zee. "Het was tof en we hopen dat er snel weer zomerse dagen komen."

Wandelaars en vakantiegangers genieten

Naast de strandwacht liepen er ook wat wandelaars en vakantiegangers over het strand. Een gezin uit Gent was sinds maandag op vakantie in Zeeland en was best blij met de verkoeling. "Dit is echt een verademing. Gister was het echt super warm en met een zuidenwind. We genieten vandaag van wat spelletjes spelen zoals kubben en een woordketting maken. Gister zijn we heel vaak de zee in gegaan."
Strandgangers blij met koelere dag
Een stel wandelaars genoot woensdagochtend ook van de wind op strand en een klein buitje. "Na die warme dagen is dit best lekker. Het was gister zo warm."