Ruwe diamant Siereveld wordt bij ADO Den Haag fijngeslepen door Dirk Kuyt

Voetballer Gylermo Siereveld uit Vlissingen kan vanavond zijn debuut maken voor ADO Den Haag. De twintigjarige verdediger maakte deze zomer de overstap vanuit NAC Breda. Siereveld komt bij de Keuken Kampioen Divisionist te werken onder 104-voudig international Dirk Kuyt, die hem hoogstpersoonlijk naar de Hofstad haalde.
Ruwe diamant Siereveld wordt bij ADO Den Haag fijngeslepen door Dirk Kuyt
Lang leek het erop dat Siereveld zijn aflopende contract bij NAC Breda deze zomer zou gaan verlengen. "Het was de bedoeling dat ik een contract voor twee of drie jaar zou gaan tekenen, maar uiteindelijk bood de club me een jaarcontract op prestatiebasis", aldus Siereveld.

Een geweldige carrière

Toen ADO Den Haag vervolgens zijn interesse kenbaar maakte was de keuze snel gemaakt. Zeker toen Kuyt - de nieuwe hoofdtrainer - ineens aan de telefoon hing. "Hij heeft een geweldige carrière gehad waar ik als jonge jongen alleen maar van kan dromen en hopelijk veel van kan leren."
Dirk Kuyt is bij ADO Den Haag begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De oud-voetballer uit Katwijk speelde meer dan honderd interlands voor het Nederlands elftal en droeg tijdens zijn actieve carrière het shirt van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahce.
De voorbije weken maakten speler en trainer kennis met elkaar op het veld. Kuyt ziet in Siereveld een ruwe diamant die met de juiste begeleiding fijngeslepen kan worden. "Gylermo heeft het in zich om een heel goede centrale verdediger te worden. Hij is sterk, snel en heeft de juiste lengte. Tegelijkertijd gaat het hem daardoor soms te makkelijk af. Hij zal moeten leren om elke dag honderd procent gefocust te blijven, binnen en buiten het veld."
Gylermo-Siereveld-ADO-Den-Haag
Gylermo Siereveld aan de bal tijdens de voorbereiding © Orange Pictures
Voor Siereveld moet dit het seizoen van zijn definitieve doorbraak in het betaald voetbal worden. De Vlissinger debuteerde in 2020 bij NAC Breda, maar kwam sindsdien tot slechts vijf optredens. Siereveld beaamt dat hij nog elke dag leert over het leven als topsporter. "Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen voetballen, heb ik geleerd de afgelopen jaren. Ik ben nu bijvoorbeeld veel bezig met mijn voeding en ik zit veel in het krachthonk om sterker te worden."

Ambities bij ADO

Daarvoor is de door JVOZ opgeleide verdediger bij zijn nieuwe club aan het juiste adres, denkt Kuyt. "Wij gaan hem helpen om alles uit zichzelf te halen. Als dat hem lukt, kan het weleens heel snel gaan met Gylermo." De woorden van zijn trainer sluiten naadloos aan bij de ambitie van Siereveld, die bij ADO een contract voor twee seizoenen heeft getekend. "Ik wil graag basisspeler worden dit seizoen en met ADO promoveren naar de Eredivisie, want daar hoort de club thuis."
Dirk-Kuijt-Kuyt-ADO-Den-Haag
ADO-trainer Dirk Kuyt kijkt toe tijdens een wedstrijd © Orange Pictures
Gylermo Siereveld kan vrijdagavond zijn debuut maken namens ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dirk Kuyt begint de competitie met een bezoek aan het uit de Eredivisie gedegradeerde Heracles Almelo.