Waterstoring Vlissingen opgelost, lekkage gevonden door 4-jarige Sem

Inwoners van Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp kregen gisteravond en vandaag weinig tot geen water uit de kraan door een breuk in de waterleiding. Zeeuwen werden opgeroepen om mee te zoeken naar de locatie van het lek. Vanochtend werd de breuk gevonden in de tuin van een woning in de Vlissingsestraat in Oost-Souburg. Tegen 16.00 uur liet een woordvoerder van Evides weten dat alle huishoudens weer water hebben.
Verslaggever Mark Rijk was op de plaats van de leidingbreuk:
De 4-jarige Sem vond de lekkage vanmorgen in zijn achtertuin. "Ik zag golven!", vertelde hij aan verslaggever Mark Rijk. De sloot in de achtertuin was veranderd in een kleine rivier. Evides liet weten ontzettend blij te zijn met de hulp van alle Zeeuwen en in het bijzonder van Sem. "Die moeten we een baan aanbieden", grapte Martin van Eck, woordvoerder van het waterbedrijf.

NL-Alerts

Rond 08.00 en rond 09.00 uur werden twee NL-Alerts verstuurd met informatie over de waterstoring. Veiligheidsregio Zeeland meldde vanochtend dat er waterwagens naar Vlissingen zouden komen, maar besloot die af te zeggen nadat het lek gevonden was.
Ook in Middelburg, Meliskerke, Grijpskerke en zelfs Krabbendijke en Waarde zijn meldingen gedaan van verminderde waterdruk. De VRZ raadde dan ook aan om zuinig te doen met water, bijvoorbeeld door niet onnodig te douchen. "Des te langer houden we het vol", zei Remco Duerink van Veiligheidsregio Zeeland.
NL-Alert vanwege waterstoring rondom Vlissingen
NL-Alert vanwege waterstoring rondom Vlissingen © Omroep Zeeland
Zeeuwen die eerst geen water hadden, maar daarna wel, werden aangeraden het water eerst drie minuten te koken voor het opdrinken. "De kwaliteit van het water wordt steeds gecontroleerd, daar is nog niet veel mee aan de hand. Maar om zeker te weten dat het veilig is, is het verstandig om het te koken", zei Pamela Pas van Evides vanochtend in Zeeland Wordt Wakker.
Volgens Evides hebben huishoudens op heel Walcheren in meer of mindere mate problemen ondervonden door de leidingbreuk. Inmiddels hebben alle huishoudens weer water, volgens de woordvoerder. Mensen kunnen nog wel steeds een lagere waterdruk ervaren dan normaal. Tegen 20.00 uur vanavond moet ook dat opgelost zijn.