Gemeente zet streep door Rescue Vlissingen, organisatie reageert verbaasd

Rescue Vlissingen gaat dit jaar niet door. De organisatie van het evenement op 17 augustus krijgt geen vergunning van de gemeente Vlissingen. Volgens de gemeente Vlissingen ontbreken er gegevens over belangrijke veiligheidsaspecten.
Rescue Vlissingen 2018
Rescue Vlissingen in 2018 © Ria Brasser
De gemeente laat weten dat de boodschap waarschijnlijk hard aankomt bij alle vrijwilligers. "De burgemeester kan echter niet anders dan deze aanvraag buiten behandeling te stellen", staat er. Wat de precieze reden is, wordt niet vermeld. De hulpdiensten, verenigd in de Taakgroep Grote Evenementen van Veiligheidsregio Zeeland, hebben unaniem een negatief advies uitgebracht, 'vanwege ontbrekende gegevens die nodig zijn voor een inhoudelijke behandeling van de aanvraag'.

Organisatie Rescue is 'verbaasd'

In een statement op de website schrijft de organisatie van Rescue Vlissingen er nog steeds vanuit te gaan dat het evenement op 17 augustus gewoon doorgaat. "We zijn enorm verrast en verbaasd", staat in de verklaring. De organisatie heeft naar eigen zeggen geen verklaring gekregen over het onthouden van de vergunning. Rescue Vlissingen geeft de gemeente twee dagen de tijd om met een verklaring te komen. Ook denkt de organisatie eraan om juridische stappen te ondernemen.

Grootste hulpverleningsevenement van Nederland

Rescue Vlissingen is het grootste hulpverleningsevenement van Nederland. Rescue Vlissingen is bedoeld om het grote publiek kennis te laten maken met hulpverlening. Waar normaal deuren dicht blijven, krijgt het publiek op deze dag een volledige inkijk door demonstraties die worden gehouden te land, ter zee en in de lucht.
De afgelopen twee jaar ging Rescue Vlissingen niet door vanwege het coronavirus. De laatste editie van het evenement was in 2018. Toen kwamen er zo'n 45.000 mensen naar de boulevard van Vlissingen.