Vernieuwd Hoek blijft foutloos in voorbereiding

De voetballers van Hoek hebben ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding in een overwinning omgezet. Tegen Excelsior Mariakerke werd op sportpark Denoek de wedstrijd gewonnen met 7-0.
Steve Schalkwijk van HOEK
Steve Schalkwijk scoorde vanavond twee keer © Sjaak van der Salm
Negen van de elf nieuwe spelers kregen de kans om zich in de kijker te spelen van trainer Björn De Neve. Alleen Sylvio Hage (last van de lies) ontbrak vandaag, doelman Lars Knipping zat de hele wedstrijd op de bank. Hij keepte afgelopen zaterdag tegen Ninove een hele wedstrijd.
Aan de tegenstander van vanavond had Hoek geen kind. Excelsior Mariakerke, spelend op het 1e provinciale niveau in België, zag dat Mohammad Jabar Zada na zeven minuten de score opende. Drie minuten later verdubbelde Schalkwijk de score. Op slag van rust bepaalde Jef Bonsu de ruststand op 3-0. In twee instanties kreeg hij de bal langs de Belgische doelman van de bezoekers.

Fel uit de kleedkamer

Met zeven nieuwe spelers begon Hoek in de tweede helft fel. Dat resulteerde in twee treffers binnen drie minuten. Eerst kopte Schalkwijk de bal tegen de touwen na een fijne voorzet van linksachter Ennio Martens. Daarna was Alexander Embrechts attent nadat de bal uit een corner voor zijn voeten kwam. De laatste treffers kwamen op naam van Mathieu De Smet en Rik Impens.
Steve Schalkwijk van HOEK
De voetballers van Hoek wonnen met 7-0 van Excelsior Mariakerke © Sjaak van der Salm
De wedstrijd tegen Excelsior Mariakerke was de tweede in de voorbereiding van Hoek. Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd ook in een overwinning omgezet. Ninove werd toen met 0-1 verslagen.
Komende zaterdag oefent de Zeeuws Vlaamse ploeg op het eigen sportpark tegen het onder-23 elftal van Zulte Waregem. Op zaterdag 13 augustus speelt Hoek de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In het KNVB-bekertoernooi is JOS Watergraafsmeer dan de tegenstander, een week later start de Derde Divisie. Hoek opent met een uitduel tegen FC Rijnvogels.