Kloetinge boekt kleine zege op Baronie bij start voorbereiding

Kloetinge heeft de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met 0-1 gewonnen op bezoek bij Baronie in Breda. De enige treffer van het oefenduel kwam op naam van invaller Kyle Doesburg.
Thomas-de-Rijke-Kloetinge-Baronie
Thomas de Rijke haalt uit namens Kloetinge © Ron Quinten
Dat Kloetinge de oefencampagne begon met een wedstrijd tegen Baronie was geen toeval. Jurriaan van Poelje, de nieuwe trainer van de Bevelandse ploeg, stond de voorgaande zes jaar langs de lijn bij Baronie en werd afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse met de Brabantse club.

Nieuwe gezichten

De uit Middelburg afkomstige oefenmeester had in zijn eerste basisopstelling ruimte voor vier nieuwe gezichten. Jorik Mijnhijmer, met Van Poelje meegekomen van Baronie, startte in de voorhoede en versierde in de eerste helft een strafschop. Die werd opgeëist door Ruben de Jager, de aanvaller die de vertrokken clubtopscorer van vorig seizoen Dano Lourens moet doen vergeten. De Jager zag zijn inzet vanaf elf meter echter gekeerd worden en kwam niet tot scoren bij zijn officieuze debuut.
Ruben-de-Jager-Kloetinge
Ruben de Jager kwam niet tot scoren bij zijn officieuze debuut voor Kloetinge © Ron Quinten
Ook de van Terneuzense Boys overgekomen Rémon de Vlieger begon in de basis. De deze week aangetrokken Jeffrey Theunisse speelde ruim een uur in het hart van de defensie en zag nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd maakte de ingevallen Doesburg de 0-1 en schonk hij Kloetinge, komend seizoen spelend in de Vierde Divisie, zo de winst.
Beluister hier het gesprek met Kloetinge-aanwinst Jeffrey Theunisse