Goedemorgen! Dit is er vandaag te doen in Zeeland, pas op voor legionella en het weer

Goedemorgen! Het is vandaag vrijdag 29 juli en morgen (of misschien voor jou vanmiddag al wel) is het weekend! Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in onze provincie? Hier lees je het Zeeuwse nieuws van de dag.
Het strand bij Dishoek
Het strand bij Dishoek © Ria Brasser, Oost-Souburg
Misschien heb je al weekend of zelfs vakantie op dit moment, je hoeft in ieder geval niet stil te zitten. Er zijn genoeg activiteiten te beleven in de vakantie. Zo gaat de jaarmarkt in Groede voor het eerst sinds 2020 weer door. De markt trok voor de coronacrisis jaarlijks 40.000 mensen. Dees de Smet van de organisatie liet zojuist in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker weten dat Groede vanmorgen vroeg al uitliep voor de rommelmarkt.

Motorcrossen

Wat ook weer doorgaat voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis is de Supercross in Aagtekerke. De hele dag kun je in Aagtekerke kijken naar luide motoren en vanavond wordt daar nog een klein feestje gevierd.

Muziek en feest in IJzendijke

Vandaag begint het festival WeitjeRock in IJzendijke. Krijgt het festival ook eindelijk het weer waar ze op hebben gehoopt? Tijdens de vorige editie in 2019 regende het zoveel, dat even werd gedacht dat het einde van het muziekfestival zou betekenen. Maar niet is minder waar, het festival is terug en is nu zelfs een meerdaags evenement geworden. Bij ons zie en hoor je vandaag meer over het festival in IJzendijke.
GGD: 'Ga niet gelijk onder de douche als je terugkomt van vakantie'
GGD: 'Ga niet gelijk onder de douche als je terugkomt van vakantie' © ANP
Ga je binnenkort op vakantie of kom je dit weekend weer thuis na een tripje? Let dan op, want legionella ligt op de loer en maakt jaarlijks honderden mensen ziek. Hier lees wat je het beste kunt doen om deze bacterie niet je vakantie te laten verpesten.

Strandprijzen

Zeeland viel dit jaar voor het eerst sinds 2015 buiten de prijzen bij de landelijke verkiezingen voor het schoonste strand en het beste paviljoen. Gelukkig werden er wel provinciale prijzen uitgereikt. Het Beste Paviljoen van Zeeland en het Schoonste Strand van Zeeland vind je dit jaar allebei in Zeeuws-Vlaanderen. Hier vind je wie er in de prijzen zijn gevallen.
Plezier aan het strand in Vlissingen
Plezier aan het strand in Vlissingen © Shanna van Mens, Eindhoven

Het weer

Vandaag schijnt de zon in onze provincie. Zo nu en dan kunnen er wat stapelwolken ontstaan. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten tot noorden en het wordt maximaal 26 graden vandaag. Omdat er maar een klein windje staat, voelt het vandaag een stuk warmer dan gisteren. Voor de vrije geluksvogels misschien een dagje strand?
Ook morgen schijnt de zon met later op de dag kans op een bui en wat bewolking. Zondag is het vooral bewolkt.