Kinderen genieten van zeilweek op de Braakman: 'Om te leren zeilen en meer zelfvertrouwen in jezelf te krijgen'

Afkruisen, kapseizen, gijpen en overstag gaan. De ruim dertig kinderen die deze week meededen aan de zeilweek van watersportvereniging Vremdijck uit Hoek werden er allemaal in getraind. Op het water van de Braakman maakten sommigen voor het eerst kennis met de zeilsport. "Het is leuk om te leren zeilen en meer zelfvertrouwen in jezelf te krijgen", zegt Imani Davis (8) uit Terneuzen.
Kinderen genieten van zeilweek op de Braakman: "Om te leren zeilen en meer zelfvertrouwen in jezelf te krijgen"
Imani is één van de kinderen die al heel de week op het water is. "Ik vind het superleuk", zegt ze. "Ik ga tegen de kinderen op mijn school na de vakantie zeggen dat ze volgend jaar ook naar de zeilweek moeten komen. Ik had een vriendin van me al gevraagd, maar die wilde nog een jaartje wachten."
Caroline Van Laethem van watersportvereniging Vremdijck fungeert deze week als trainer van de kinderen. "De Braakman is een ideale locatie om het zeilen te leren. Het is goed voor ervaren zeilers, maar zeker ook voor beginners. En het zeilen is nog altijd populair bij de jeugd. Dat zie je aan het aantal deelnemers. 33 kinderen, daar zijn we heel blij mee."
Zeilweek
De deelnemers aan de zeilweek van dit jaar © WV Vremdijck
Thomas Scheurwater (9) vindt het ook heel leuk om mee te doen, al heeft hij niet elke dag genoten. "Maandag waaide het echt heel hard. Toen zouden we de haven uitgaan, maar dat hebben we niet meer gedaan omdat het te hard waaide. Dat was wel een beetje eng ja." De omstandigheden van vandaag, weinig wind en een zonnetje, bevallen Thomas beter. "De wind door je haren vind ik echt heel lekker. En lekker snel varen, dat vind ik ook heel leuk."
Beluister hier het radioverslag van de zeilweek van Vremdijck op de Braakman