Boot voor vierde keer winnaar Supercross Aagtekerke na spannende tweestrijd

Voor de vierde keer in zijn carrière heeft Mark Boot uit Kamperland de Supercross Aagtekerke op zijn naam geschreven. Na zeges in 2015, 2016 en bij de laatste editie in 2019 won de motorcrosser nu na een spannende tweestrijd met Jacky Tausch uit Elshout.
Bekijk hier de samenvatting van de superfinale van de Supercross Aagtekerke
De 30e editie van de Supercross Aagtekerke had al lang verreden moeten zijn, maar na twee coronajaren werd de jubileumeditie even zo vaak uitgesteld. Met meer dan 250 deelnemers en meerdere rijen publiek langs de baan bleek Aagtekerke en omstreken de Supercross nog niet vergeten. Even voor negen startte het toetje en tevens hoogtepunt van de avond: de superfinale. Daarin de beste rijders uit de verschillende klassen.
Jacky Tausch, winnaar van de Strandcross Vlissingen in 2019, had de beste start en ging aan de leiding. Met in zijn kielzog Mark Boot en Kevin Spruijt uit Hulst. Het drietal bleef een aantal ronden in die volgorde rijden, maar Spruijt moest de mannen laten gaan. Daardoor bleef er aan de kop van de wedstrijd een gevecht over tussen Boot en Tausch.

Kans benut door Boot

Op het moment dat de achterliggers een rol gingen spelen in de wedstrijd kwam er een kans voor Boot. Tausch werd wat opgehouden door een aantal van die langzamere rijders en daardoor kon Boot dichterbij komen. Boot loerde op een kans en benutte de eerste de beste mogelijkheid en passeerde Tausch. Die leiding gaf hij niet meer uit handen.
Boot, winnaar Supercross Aagtekerke, benutte de enige kans die er was
De afgelopen week was de organisatie al in touw om dit evenement voor te bereiden. Volgens Leo Francke, van de organisatie, voelde het opbouwen een beetje als een reünie. "Ik zag de mensen weer die we drie jaar terug voor het laatst hebben gezien. Motorcross zit in je en dat gaat er nooit uit", zegt Francke. "Ik was de hele week al hartstikke blij."

Oerend hard zingen

"Vorig jaar werd het drie weken van te voren afgelast", legt Francke uit. "Dat was zo een domper." Het publiek liet vanavond zien dat het de Supercross ook gemist had. "Wat is er nu mooier om samen naar de motorcross te gaan, een biertje te drinken en vannacht Oerend Hard in de tent te zingen?"
Leo Francke: 'Met het opbouwen begon het motorcrossbloed in je alweer te kietelen'