Terpstra glibberend en glijdend naar leidende positie in wereldbeker

Anne Terpstra heeft onder zware weersomstandigheden de leiding gegrepen in de strijd om de wereldbeker. In het Amerikaanse Snowshoe eindigde Terpstra op de derde plek. De uit Zierikzee afkomstige mountainbikester moest alleen Alessandra Keller uit Zwitserland en Jenny Rissveds uit Zweden voor zich dulden.
mountainbike mtb Anne Terpstra
Terpstra is de nieuwe leider in het wereldbekerklassement © ANP
Na de eerste ronde lag Terpstra op de tweede plek, maar die plaats kon ze niet lang vasthouden en al na twee rondes passeerde Rissveds haar. Door de regen was het parcours erg modderig en dus zwaar geworden. Naast een gevecht voor Terpstra om haar derde plek vast te houden werd het ook een strijd tegen de elementen.
De podiumplek wist Terpstra te behouden en ze moest vijftig seconden toegeven op winnares Keller, die voor het eerst een wereldbekerzege op haar naam schreef.

Nog twee races te gaan

De race in Snowshoe was de zevende wedstrijd in de wereldbekercyclus. De vorige wereldbeker in Andorra wist Terpstra te winnen. In het algemeen klassement neemt Terpstra, dankzij haar derde plek van vandaag, de leiding over van de Australische Rebecca McConnell. Het verschil tussen de twee is nu acht punten.
Bij de wereldbekerwedstrijd reed Terpstra in de Nederlands kampioenstrui, die ze vorige week voor zevende keer wist te winnen. Er staan nu nog twee wereldbekerwedstrijden op het programma.