Vijf op een rij voor Pleijte die soeverein naar eindzege in stratenloopcircuit loopt

Tim Pleijte heeft het stratenloopcircuit gewonnen. De atleet uit Vlissingen liep vanavond in zijn thuisstad naar de winst in de Boulevardloop, die wedstrijd gold als afsluiting van het stratenloopcircuit. Bij de vrouwen ging de eindzege naar Corina Wisse uit Huijbergen.
Tim Pleijte boulevardloop
Tim Pleijte (rechts) wist de Boulevardloop op zijn naam te schrijven © Omroep Zeeland
Pleijte was vanavond de te kloppen man na zijn zege in de vier voorgaande wedstrijden die deel uitmaken van het stratenloopcircuit. In Yerseke, Westkapelle, Zoutelande en Burgh-Haamstede kwam de drievoudig winnaar van de Kustmarathon als eerste over de streep. Even kon Bart Mangnus van RK HAV Pleijte volgen, maar al snel was de Vlissinger gevlogen. Na 23 minuten en drie seconden had Pleijte de 7,2 kilometer afgelegd. Mangnus werd tweede op ruim een minuut achterstand. De derde plek was voor Jeffrey van Agtmaal van Spado.
"Ik had de vorige vier gewonnen, dus dan is het heel leuk dat je de vijfde ook kan winnen. Voor eigen publiek wilde ik graag mijn best doen", zei Pleijte na afloop. Op den duur zag ik dat mijn voorsprong ver genoeg was en als ik hetzelfde tempo zou blijven lopen, dat ik zou winnen."

Wisse beste dame

De eindzege in het stratenloopcircuit bij de dames ging naar Corina Wisse van Spado. Zij werd vandaag in Vlissingen derde achter Noor Dekker uit Middelburg en Laura Koster van AV'56. Wisse verzamelde na vijf wedstrijden de meeste punten. Zelf wist ze de stratenloop in Burgh-Haamstede te winnen.