Goedemorgen! Man wil gratis Porsche, dode vogels op strand en Nazomerfestival-nieuws

Goedemorgen! Het is vandaag donderdag 4 augustus. Vandaag in het nieuws: veel dode vogels aangespoeld aan de Walcherse kusten, van ruilen komt huilen, maar niet voor Mike de Voogd uit Zierikzee en het muziekprogramma van het Nazomerfestival wordt bekend gemaakt.
Een aangespoelde dode meeuw op het strand
Een aangespoelde dode meeuw op het strand © ANP
De afgelopen dagen zijn er aan de Walcherse stranden veel dode vogels aangetroffen. Met man en macht is er gewerkt om de stranden schoon te maken zodat strandgangers geen last hebben van de kadavers. Toch waarschuwt de gemeente Veere om de vogels niet aan te raken als ze aanspoelen. Aan baasjes van honden wordt geadviseerd om hun dier aan de lijn te houden bij een strandbezoek. De vogels zijn waarschijnlijk overleden aan de vogelgriep.

Geen geld voor een Porsche? Dan maar ruilen

De oplettende lezer zal zijn naam wellicht nog kennen, want Mike de Voogd uit Zierikzee wilde vorig jaar binnen 365 dagen een Pokémonkaart ruilen voor een Porsche. Hij kwam een eind, maar een Porsche werd het niet. Nu gaat hij een nieuwe ruilpoging doen, want de droom om een Porsche te hebben is nog altijd springlevend.
Op dit moment heeft Mike een tas met golfclubs in de aanbieding
Op dit moment heeft Mike een tas met golfclubs in de aanbieding © Mike de Voogd
Het was gisteren een warme dag, maar de echte sporters gaven daar niks om. Zo was er in Vlissingen een vol sportprogramma. Bijna tweehonderd mensen doken de Westerschelde in voor een zeezwemtocht en op de Boulevard werd er een hardloopwedstrijd georganiseerd. Tim Pleijte won de Boulevardloop en schreef ook het eindklassement van het stratenloopcircuit op zijn naam.

Muziekprogramma Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival maakte eerder al bekend welke theatervoorstellingen er zijn vanaf 26 augustus. Vandaag wordt ook het muziekprogramma naar buiten gebracht. Op welke artiest hoop jij?
Weerfoto
Een paar wolkjes en verder een blauwe lucht © Astrid Wiessner-Hoog

Het weer

Het wordt vandaag minder warm dan gisteren. We krijgen een westenwind en het wordt zo'n 23 tot 26 graden. Het is overwegend bewolkt en het blijft droog, met vooral in de ochtend wolken. Toch wordt het vanmiddag vrij zonnig en staat er een matige noordwest- tot noordenwind. Geleidelijk zal het afkoelen.
Vannacht en morgen zijn er meer wolken en valt er mogelijk een bui. Het wordt morgen en in het weekend sowieso minder warm, met 20 tot 22 graden. Het wordt wel zonnig. Komende week wordt het weer zomers warm met meer dan 25 graden.