Mike gaat het weer proberen: een jaar lang ruilen totdat hij een Porsche heeft

Vorig jaar probeerde hij het ook al, maar lukte het nét niet. Mike de Voogd uit Zierikzee wil van een Pokémonkaart een Porsche maken. Dat doet hij door net zo lang te ruilen totdat hij zijn droomauto heeft. Afgelopen jaar eindigde zijn ruil bij een Opel, maar dat was geen Porsche. Dat moet dit jaar wél gebeuren.
Mike de Voogd
Mike de Voogd wil graag een Porsche parkeren naast zijn huidige auto © Omroep Zeeland
De Opel heeft hij inmiddels de deur uitgedaan: "Aan de Opel die ik uiteindelijk had, bleken wat mankementen te zitten waardoor het moeilijk was om hem door te ruilen." Hij wil dit jaar dus met een schone lei beginnen.
En daarmee is hij terug bij af, met een simpele Pokémonkaart: "Ik ben weer begonnen met het ruilen omdat ik er de laatste tijd steeds meer vragen over kreeg. Daardoor werd ik enthousiast gemaakt. Ook heb ik nu zomervakantie, dus ik heb tijd over."
De Voogd is actief op TikTok waar hij zijn duizenden volgers op de hoogte houdt van zijn ruilactie. Hij begint wederom met een Pokémonkaart en ook het Porschedoel is weer hetzelfde: "Ik word tenslotte herkend als die jongen met die Pokémonkaart die naar een Porsche toe wil ruilen."

Opel met mankementen

Om zijn doel te bereiken, moet hij veel bergen verzetten: "Je krijgt heel vaak 'nee' te horen wanneer je met iemand wilt ruilen. Maar ik blijf altijd vriendelijk en geef niet op." Hij hoopt dan ook op succes: "Vorig jaar verliep het ook allemaal soepel." Dit jaar wordt het hopelijk dus geen auto met gebreken, maar een dikke Porsche.